شرایط ورود و نام نویسی
شرایط ورود
ماده 1 : شرایط ورود در دوره های کاردانی ، کارشناسی ( پیوسته و ناپیوسته)
کارشناسی ارشد پیوسته ، و دوره های دکتری عمومی پزشکی ، داروسازی ، دندانپزشکی و دامپزشکی ، اعم از دوره های روزانه و شبانه به شرح زیر است :
1- مجاز بودن به تحصیل از نظر قوانین و مقررات جاری کشور و داشتن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی ، برابر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی .
2- داشتن گواهینامه پایان دوره متوسطه از داخل یا خارج کشور ، مورد تایید وزارت آموزش و پرورش ( با توجه به نظام جدید اموزش متوسطه ) یا برابر آن برای آموزش های حوزوی ( مطابق شورای عالی انقلاب فرهنگی ) و یا داشتن گوتهینامه دوره کاردانی برای ورود به دوره کارشناسی ناپیوسته که حسب مورد به تایید وزارت علوم ، تحقیقات یا فناوری یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد .
3- پذیرفته شدن در آزمون ورودی
4- سپرده تعهد خدمت بر اساس ظوابط و قانون آموزش رایگان یا پرداخت شهریه مطابق تعرفه
نام نویسی
ماده 2: پذیرفته شدگان آزمون ورودی ، موظفند در مهلت هایی که توسط دانشگاه اعلام می شود ، برای نام نویسی و انتخاب واحد مراجعه نمایند . عدم مراجعه برای نام نویسی در نخستین نیمسال تحصیلی پس از اعلام نتایج آزمون ، انصراف از تحصیل تلقی خواهد شد.
ماده 3: دانشجو موظف است در هر نیمسال ، در زمانی که دانشگاه اعلام می کند ، برای ادامه تحصیل و انتخاب واحد به اداره آموزش مراجعه کند .
عدم مراجعه دانشجو به این مفهوم است که در صورت تاخیر و یا عذر موجه ،حق انتخاب واحد و ادامه تحصیل را در آن نیمسال ندارد . ولی آن نیمسال جزو مدت مجاز تحصیل وی محسوب می شود.
تبصره: دانشجو موظف است عذر موجه خود را در خودداری از نام نویسی با دلایل مستند ، به طور مکتوب در اولین ماه بعد از آغاز هر نیمسال تحصیلی ، به اداره آموزش دانشگاه اطلاع دهد.
منع تحصیل همزمان
ماده 4: دانشجو در یک زمان حق نام نویسی و ادامه تحصیل در بیش از یک رشته و در هر رشته بیش از یک گرایش در یک یا چند دانشگاه را نخواهد داشت .در صورت تخلف ، از ادامه تحصیل در یکی از رشته های انتخابی به تشخیص کمیسیون بررسی موارد خاص وزارت ، محروم و سوابق تحصیلی وی باطل اعلام می شود و دانشجو در این حال موظف است کلیه هزینه های مربوط به رشته حذف شده را مطابق تعرفه های تعیین شده به دانشگاه ذیربط بپردازد .
تبصره : دانشجویان ممتاز ( استعداد های درخشان ) از شمول این ماده مستثنی هستند.
تعریف دانشجوی ممتاز، و ضوابط اجرایی این تبصره ، توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان در آموزش عالی تعیین و ابلاغ می شود.
نظام آموزشی
تعریف واحد درسی
ماده 5: آموزش در تمام دانشگاههای کشور مبتنی بر نظام واحدی است. در نظام واحدی ، ارزش هر درس با تعداد واحدهای آن درس سنجیده می شود و قبولی یا عدم قبولی دانشجو در یک درس، به همان درس محدود است که مفاد آن به صورت نظری 16 ساعت ،عملی (یا آزمایشگاهی) 32 ساعت ، کارگاهی ( یا عملیاتی میدانی) 48 ساعت، کار آموزی و کارورزی (یا کار در عرصه ) 68 ساعت ، در طول یک نیمسال تحصیلی ( یا دوره تابستانی ) و طبق برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی تدریس می شود. در مورد رشته هایی که دارای پروژه ، متناسب با آن واحد ، توسط استاد مربوط تعیین می شود.
سال تحصیلی
ماده 6: هر سال تحصیلی مرکب از دو نیمسال تحصیلی و عنداللزوم یک دوره تابستانی است و هر نیمسال تحصیلی شامل 16 هفته و هر دوره تابستانی شامل 6 هفته آموزش است.
تبصره: مدت امتحانات پایانی نیمسال یا پایان دوره تابستانی جزو مدت اموزش محسوب نمی شود.
حدود اختیارات دانشگاه در مورد برنامه درسی
ماده 7: تمام دانشگاهها موظفند برنامه های درسی مصوب شورای عالی برنامه ریزی را اجرا نمایند .
ترتیب دروس با رعایت پیش نیازها ، روش تدریس ، و جابه جا کردن ریز مواد و طرح مطالب جدید در یک درس و انتخاب منابع بر عهده دانشگاهها است.
ماده 8: دانشگاهها می توانند در هر رشته به تشخیص گروه مربوط تعدادی از دروس مرتبط با رشته را تعیین و به عنوان دروس انتخابی به د انشجویان ارائه دهند. مشروط بر آن که تعداد واحدها از سقف مجاز در هر رشته تجاوز نکند.
ساعات حل تمرین
ماده 9: دانشگاهها می توانند، در صورت لزوم ، به تشخیص گروه آموزشی ، در هر رشته از دوره های کارشناسی تا 20 ساعت ، و در دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تا 10 ساعت به عنوان حل تمرین به ساعات تدریس رشته در طول دوره بیفزایند.
واحدهای درسی و طول مدت تحصیل
تعداد واحدها
ماده 10: تعداد واحدهای درسی لازم برای گذراندن هر یک از دوره های تحصیلی به شرح زیر است:
دوره های کاردانی: بین 68 تا72 واحد
دوره های کارشناسی پیوسته غیر از رشته های فنی و مهندسی : 130 تا135 واحد
دوره های کارشناسی پیوسته فنی و مهندسی: 130 تا140 واحد
دوره های کارشناسی ناپیوسته : 67 تا70 واحد
دوره های کارشناسی ارشد پیوسته: 172 تا182 واحد
ماده 11: هر دانشجو می تواند در هر نیمسال تحصیلی حداقل 12 و حداکثر 20 واحد درسی انتخاب کند.
تبصره1: در آخرین نیمسال تحصیلی ، دانشجو از رعایت شرط حداقل 12 واحد معاف است.
تبصره 2: در صورتی که دانشجو برای فراغت از تحصیل تنها یک درس باقیمانده داشته باشد، با نظر دانشگاه و تایید استاد مربوط ، می تواند امتحان آن درس را در طول نیمسال از طریق معرفی به استاد بگذراند.
تبصره 3: اگر دانشجویی در یک نیمسال میانگین کل نمراتش حداقل 17 باشد می تواند با نظر دانشگاه در نیمسال بعد حداکثر تا 24 واحد درسی را انتخاب کند .
تبصره 4: در مواردی که دانشجو برای فراغت از تحصیل حداکثر 24 واحد باقی داشته باشد ، حتی اگر مشروط باشد ، با نظر دانشگاه ، می تواند تمامی واحدهای باقی مانده را در یک نیمسال انتخاب کند .
تبصره 5: تعداد واحدهای انتخابی در دوره تابستانی حداکثر 6 واحد درسی است.
دروس پیش نیاز
ماده 12: آن دسته از پذیرفته شدگان آزمون سراسری ورودی دانشگاهها در دوره های کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته در همان رشته های تحصیلی که نمره خام امتحان آنها ، در آزمون ورودی ، در یک یا چند درس ، به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه پذیرنده ، از حد نصاب معینی کمتر باشد ، موظفند حسب نیاز رشته ، دروسی را که آن دانشگاه تعیین می کند به عنوان دروس جبرانی یا( پیش نیاز دانشگاهی ) علاوه بر درس مندرج در برنامه مصوب بگذرانند.
تبصره 1: تعیین نوع درس ، تعداد واحد، ریز مواد، نحوه ارائه و زمان تدریس دروس پیش نیاز دانشگاهی بر عهده شورای آموزشی دانشگاه پذیرنده است.
تبصره 2: سازمان سنجش و آموزش کشور ، موظف است پس از اعلام نتایج آزمون ورودی ، کارنامه پذیرفته شدگان ، مشتمل بر نمره خام آنها را در هر یک از مواد امتحانی در اختیار دانشگاههای ذی ربط قرار دهد.
تبصره3: ارائه دروس پیش نیاز دانشگاهی و چگونگی اجرای آنها در دانشگاهها ، از هر حیث ، مانند دروس دانشگاهی و تابع مقررات آموزش عالی است. نمره این دروس در کارنامه دانشجو ثبت و در میانگین نمرات پایان نیمسال
:: موضوعات مرتبط:
موسسه آموزش عالي غير انتفاعي سهروردي ,
آیین نامه های آموزش عالی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 743
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6